olgyzza2015@ukr.net (067) 741-84-55 
(097) 381-77-26
Увійти на сайт

Новини

Про будівельно-технічну експертизу

18 Червня 2018
Експертам з будівельно-технічної експертизи додалося роботи!


Експертам з будівельно-технічної експертизи додалося роботи!
У зв’язку з набранням чинності Закону «Про приватизацію державного і комунального майна» від 18 січня 2018 року № 2269-VIII (відповідно до ст. 18 Приватизація об’єктів державної та комунальної власності, переданих в оренду) експертам-«будівельникам» додалося роботи.
Виходячи зі змісту зазначеного Закону:
– п.2 «Орендар одержує право на викуп орендованого майна (будівлі, споруди, нежитлового приміщення) за ціною, визначеною за результатами його незалежної оцінки», якщо виконано всі вимоги Закону, серед яких також «здійснення і склад невід’ємних поліпшень, у тому числі невід’ємний характер поліпшень, підтверджені висновком будівельної експертизи, а вартість невід’ємних поліпшень, підтверджених висновком будівельної експертизи, визначена суб’єктом оціночної діяльності»;
– п.3 «Орендар, який виконав умови, передбачені частиною другою цієї статті, має право на приватизацію об’єкта шляхом викупу. Якщо покупцем об’єкта приватизації стає орендар, вартість невід’ємних поліпшень зараховується йому під час остаточного розрахунку за об’єкт приватизації».
Виходячи з вищевикладеного, орендар Державного або комунального майна, переданого в оренду, за умови проведення невід’ємних поліпшень (в розмірі не менш як 25 відсотків ринкової вартості майна, визначеної суб’єктом оціночної діяльності для цілей оренди майна), та їх підтвердження, в тому числі висновком будівельно-технічного експертного дослідження, повертає раніше витрачені на невід’ємні поліпшення кошти.
Дослідження проведених поліпшень, в тому числі й невід’ємних, на об’єктах нерухомого майна входить до компетенції експертів, атестованих за експертною спеціальністю 10.6 – «Дослідження об’єктів нерухомості, будівельних матеріалів, конструкцій та відповідних документів».

Посилання: http://ondise.minjust.gov.ua/ekspertam-z-budivelno-texnichno%D1%97-ekspertizi-dodalosya-roboti/

Повернення до списку